Rezultati Konkursa 2011/12

Pobednik ovogodišnjeg konkursa:

Miša Avramović


Formalno obrazovanje: Rođen u Zaječaru 1979. godine gde je završio osnovnu školu i gimnaziju. 2010. je stekao Bečlor iz poslovne psihologije na Fakutetu za pravne i poslovne studije u Novom Sadu. 2012. je masterirao na istom fakultetu. Dobitnik je nagrade Fonda Katarina Marić za školsku 2011/2012.  Školske 2014. upisao je doktorske studije psihologije na Filozofskom fakultetu u Nišu.

Neformalno obrazovanje: 2005. je završio bazični kurs iz kostruktivističke psihoterapije pri Udruženju konstruktivista Srbije. 2010. je završio trenerski kurs za autogeni trening pri Psihopolis Institutu u Novom Sadu. 2014. je završio bazični nivo edukacije za geštalt psihoterapeuta pri Evropskom akreditovanom trening institutu za psihoterapiju - Studio za edukaciju Beograd. 2015. je upisao napredni nivo edukacije za geštalt psihoterapeuta u istoj instituciji.

Radno iskustvo: od 2003-2007, kao student psihologije tada na Filozofskom fakultetu, radio je kao terenski koordinator i statističar na OECD/PISA projektu pri Institutu za psihologiju u okviru Filozofskog fakulteta u Beogradu. Od 2003. do 2004. je radio u Centru za Evaluaciju u Beogradu (danas, Zavod za vrednovanje kvaliteta u obrazovanju i vaspitanju) na različitim projektima tokom reforme obrazovnog sistema u Srbiji, npr. kao terenski koordinator na projektu edukacije svih nastavnika osnovnih škola za opisno ocenjivanje. 2004. radio je kao volonter na 52. Saboru psihologa Srbije. 2008. je bio član organizacionog odbora 56. Sabora psihologa Srbije. Od 2011. do 2014. je radio kao demonstrator, saradnik u nastavi i kasnije asistent na Fakultetu za pravne i poslovne studije u Novom Sadu, na osnovnim studijama psihologije i kasnije i na masterskim studijama psihoterapije. 2012. je bio član tima koji je pisao akreditacije za Osnovne studije poslovne psihologije i Master studije iz psihoterapije na fakultetu na kome je radio. Od 2014. do 2015 je završio staž za kliničkog psihologa na Psihijatriji pri Opštoj bolnici Medicinskog centra u Zaječaru, Srbija. Od 2014. je savetnik za akademska pitanja pri visokoškolskoj ustanovi Geštalt psihoterapijski trening institut Malta (GPTIM). Od 2015. radi u istraživačkoj agenciji Ipsos u Beogradu na poslovima uzorkovanja pri Sektoru za operacije.

Pobednički rad:

Lični činioci, kognitivna procena stresa i akademsko postignuće kod studenata


Miša Avramović

(mentor Vesna Petrović, Fakultet za pravne i poslovne studije dr Lazar Vrkatić, Novi Sad)

U užem izboru bili su i sledeći radovi:

Razvoj srpske verzije rečnika za automatsku analizu teksta (LIWCser)


Jovana Bjekić

(mentor Goran Knežević, Beograd)

Odnos kreativnosti i tendencije ka psihopatologiji u svetlu modela Deljene vulnerabilnosti


Ivana Novakov

(mentor Zdenka Novović, Novi Sad)

Vezanost, empatija i emocionalna inteligencija maloletnih prestupnika


Sonja Milojević

(mentor Aleksandar Dimitrijević, Beograd)

Težnje osoba sa negativnim samopoimanjem: Samopotvrdjivanje ili Samoosnaženje?


Anja Ivanović

(mentor Iris Žeželj, Beograd)

Fotografije sa dodele nagrada: